Petkim Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Ahmet Oktay'ın yanı sıra, Tuncay Kan ve Onur Okudurlar başkanlık için yarıştı. Başkan adaylarının kürsüye gelerek salonda bulunan delegelere hitap etmesinin ardından çarşaf listeyle seçime gidildi.
200 delegenin oy kullandığı ve tüm oyların geçerli sayıldığı kongrede Ahmet Oktay, 102 oyla yeniden başkan seçilirken, diğer adaylardan Tuncay Kan 93 oy, Onur Okudurlar ise 4 oy aldı.
Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanlığına yeniden seçilen Ahmet Oktay, geçmişin kazanımlarını korumak ve sendikal mücadeleyi daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Kongrede kazananın ya da kaybedeninin olmadığını, hep birlikte Aliağa'daki işçilerin hak mücadelesine destek vereceklerini söyledi.
Kongreye Türk-İş ve Petrol-İş Sendikası'na mensup çok sayıda yöneticiyle bazı davetliler katıldı.
YORUMLAR